Стойка Петрова не гледа към Токио 2020

Стойка Петрова не планира да сменя категорията заради олимпийските игри в Токио през 2020-а. Боксьорката стана европейска шампионка и спечели сребърен медал на световното първенство в Делхи (Индия) при 54-килограмовите, но категорията й не е олимпийска.

„Засега не правя толкова далечни планове, искам първо да се насладя на празниците и да обърна повече внимание на семейството и човека до себе си – призна Стойка. - Иначе съм се била и в по-долната категория, и в по-горната. Ще се бия където кажат.“

Тя не участва на предишните игри в Рио за сметка на Станимира Петрова, която в момента е титулярка при 57-килограмовите. Тогава двете се срещнаха в квалификация при закрити врати, а след нея Стойка обвини федерацията в „интриги и машинации“.

Изпълнителният директор на боксовата федерация Светослав Сапунджиев пък е сигурен, че спортът няма да отпадне от олимпийската програма, въпреки проблемите след избирането на Гафур Рахимов за президент на АИБА. Но все още не е ясно какъв ще е квалификационният процес.

„Има доста неясноти около международния календар, надяваме се да бъдат изчистени възможно най-бързо“, заяви Сапунджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт