Столична община подкрепи инициативата „Да изчистим омразата от улиците на София“

Снимки: Денислав Стойчев

Инициативата „Да изчистим омразата от улиците на София“ е събитие от голямата кампания „София град на толерантност и мъдрост“. Столична община чрез Столичен инспекторат отново подкрепя инициативата за почистване на публични места на надписи, изразяващи омраза. Това каза заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов, съобщиха от пресслужбата на СО.

По думите му това е част и от традиционното събитие на Столична община от последните години за изчистим омразата по фасади на сгради и улици. Тя е свързана с нашите усилия да не допускаме призиви с непристойно съдържание, с призиви за омраза и противопоставяне да заемат място на знакови сгради и къщи. Столичният инспекторат традиционно почиства подобни надписи, като само за тази година са почистени над 300 кв. м непристойни надписи на публични места. Бяха чистени стените на църквата Свети Седмочисленици, мостове, огради.

Днес в инициативата се включиха десетки доброволци, като са избрани 6 места – на ул.”Г. С. Раковски”, на бул.”Дондуков”, ул. ”Бачо Киро” и др.

В София хилядолетия наред съжителстват в хармония различни вероизповедания, нашият град дава уроци по мъдрост и не бива да допускаме нашите традиции да бъдат застрашавани от хора, които търсят противопоставяне и омраза. Каза също доц. Чобанов.

В инициативата се включиха представители на посолството на Израел, зам.-ръководител на мисията в посолството на Израел Виолет Бараши, председателят на постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие Малина Едрева гости от Израел, както и Организацията на евреите „Шалом”.

Коментари

Задължително поле