Столична община проверява финално ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

Столична община ще проверява финално ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ днес. Вчера по „Граф Игнатиев“, площадите „Славейков“, „Гарибалди“ и градината при храм „Св. Седмочисленици“ в София се отстраняваха недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя. Днес техни представители, както и такива на проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до края на деня, ще бъде наложена санкция за качество.

По искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „Славейков“. Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото й веднага след приключване на реставрацията. Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община.

Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

Коментари

Задължително поле