На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Столична община си връща 4 имота в Борисовата градина Сред тях са терените под "Маймунарника" и автокъща "Капитолия"

Заведението „Маймунарника” в Борисовата градина в столицата.

Столичният общински съвет реши общината да си върне имоти в Борисовата градина. Предложението направи кметът Йорданка Фандъкова.

„С днешния си доклад предлагам Столичната община да си върне от дружеството „Софийски имоти“ четири терена, за да можем по-успешно да ги защитим като част от Борисовата градина“, обясни тя след приемането на доклада й за отнемане на управлението на имоти – общинска собственост, намиращи се парка, от „Софийски имоти“, предаде БТА.

На 28 юли 1997 г. СОС е предоставил за стопанисване и управление на „Софийски имоти“ ЕАД четири недвижими имота, намиращи се на територията на Борисовата градина. Това са – Кръгло кафене „Кривите огледала“, Детски кът – „Водно каналче“, Велописта и „Трите дансинга“.

В доклада кметът посочва, че категоричното й мнение е, че целесъобразно и законосъобразно е цялата територия на парка да бъде управлявана от Столична община като се поддържа от общинското предприятие „Паркове и градски градини“.

На терените на сегашния ресторант „Веселото село“ ще има зелено пространство, обясни кметът на София. „На терена на бара „Маймунарника“ планът предлага и смятам, че това е добре, да има възможност за различни атракции за хората, като там нищо не трябва да се строи“, посочи кметът.

По думите й на терена на автокъща „Капитолия“ има предвиден подземен паркинг и трябва да защитим такава възможност, за да не влизат колите в парка, а да останат в периферията. Що се отнася до сградите, които съществуват там според кмета те могат да имат различни функции, но нищо допълнително не трябва да се строи.

Столичният кмет припомни, че в момента тече обсъждането на предложението на архитектурното студио на арх. Ковечев, което беше избрано с конкурс да изработи ПУП на Борисовата градина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.