Нова акция в Басейнова дирекция – Пловдив По неофициална информация има задържани лица

Екоминистърът: От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са без разрешителни

Кабинетът заседава извънредно с кризисния щаб за коронавируса

Как жената да не повярва, ако й разкажеш, че си бил с любовница?

Екатерина Захариева: Готови сме за коронавируса

Д-р Иван Кокалов: Психозата около коронавируса е по-силна от заплахатата

Министър Каракачанов: Генерал Боцев беше мъж на честта и боец

Българите, блокирани в хотел в Тенерифе: Надяваме се да си тръгнем днес

Няма положителни проби за коронавирус у нас

Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине през България, но има безпрецедентна подготовка

Турция вече няма да спира потока от сирийски бежанци към Европа

Канада спира охраната на принц Хари

Даниела Симеонова, директор на Професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето“ в Бургас, пред „Труд“: Добрият учител строи мостове до учениците и родителите им

Стивън Сегал глобен с над 314 000 долара

Три държави в Европа съобщиха за първи случаи на коронавирус

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Над 480 хил. т. боклук обработен в София за година

През 2017 г. в София чрез организираните системи на общината са събрани и обработени 480 563 т. отпадъци, като 84% от тях се рециклират и оползотворяват. Това каза Столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че от 2015 г. в София работят всички инсталации на интегрираната система за преработка на зелените, биологичните и битовите отпадъци на града. Благодарение на тях в момента София депонира 16% от отпадъците си, допълни кметът. Преди 10 г. са се депонирали 100% от боклуците.

През 2017 г. са рециклирани отпадъци от организациите, с които общината работи- рециклираните метали са 91 тона, стъклото- 2677 т., пластмасата-699 т., хартията- 3424 т., ел. оборудването – 4838 т., гумите – 3748 т., колите- 362 т., и рециклираните батерии и акумулатори- 161 т.

Фандъкива посети пункт за събиране на стари електроуреди до паметника на Васил Левски. За два дни на пункта са събрани 300 кг. излязло от употреба оборудване. Столичната община има изградена система за събиране на излезли от употреба електроуреди и има сключени договори с две организации, които имат задължение да оползотворяват старите ни уреди. Събирането им може да се извърши безплатно и директно от домовете на гражданите по предварителна заявка.

Столична община има договори за разделно събиране на различни видове отпадъци -хартия, пластмаса, стъкло, електронно и електрическо оборудване,опасни отпадъци, излезли от употреба автомобили, гуми,прпел, хранителни и растителни отпадъци.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.