Мариана Попова отрече да ревнува Плачков в „Пътят на честта“

Водата на Перник не стига дори за режим от 20 часа до 8 сутринта

Иван Гешев е избран окончателно за главен прокурор

Сотир Цацаров: Нямам основания да не подкрепя Иван Гешев

От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Повече пари за кварталите в бюджета на София за 2020 г.

По време на предизборната си кампания кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с граждани от различни квартали на града. В “Лозенец” тя обеща завършването на бул. “Филип Кутев” от бул. “Черни връх” до бул. “Симеоновско шосе”.

Пускат миниелектробуси от районите до метрото, ремонтират 40 малки улици, строят училища, забавачки и паркинги

Осигуряват 400 млн лв за канализация

Работата в кварталите ще е акцентът в проекта за бюджета на София за 2020 г. В него за такива дейности са планирани повече средства, съобщи избраната за четвърти мандат като кмет на столицата Йорданка Фандъкова. Тя вече работи по бюджета и се очаква той да бъде готов след месец и предложен за приемане на Общинския съвет. “Ключовата задача за следващите години е ремонт на квартални улици и тротоари – между 35-40 улици на година”, обяви в програмата си Фандъкова. Ще обновяват 25 км тротоари годишно.

Строителството на детски градини и училища ще продължи. Освен това от догодина миниелектробуси ще започнат да превозват от кварталите до метрото.

Ще бъде създадена програма за изграждане на общински надземни паркинги в кварталите. В следващите няколко години ще бъдат построени и 18 буферни паркинга на спирки на метрото и големи спирки на градския транспорт. Планирани са паркинги в на метростанции при Околовръстния път при “Горна баня” и на ул. “Централна” в жк.”Овча купел” 2, на Централна авто и жп гара, на станциите “Сливница”, “Г. М. Димитров”, “Люлин”, в “Младост” до станция 18 и под бул. “Дж. Баучер”. Строят паркинги и до пазара в “Красно село”, при стадион “Раковски”, на бул. “Вл. Вазов” и др.

“Ще внеса в Народното събрание законодателни промени за ограничаване на презастрояването в жилищните комплекси”, каза още Фандъкова. Тя ще настоява за по-голямо отстояние при строителството на сгради, за по-високи изисквания за осигуряване на паркоместа и озеленяване.

Големите проекти, които ще стартират до края на годината, са промяната на Общия устройствен план на града и защитата на 400 млн. лв. финансиране по ОП “Околна среда” за изграждане на канализация. Ще се работи и за осигуряване на строителството на метрото към кварталите “Левски” и “Слатина”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.