Столичният кмет: Санкция ще получи снегопочистващата фирма в „Люлин” заради зле свършена работа

Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг най-големия столичен жилищен комплекс – „Люлин”. Това обяви пред БТВ кметът Йорданка Фандъкова. Причината е зле свършена работа по време на изключително тежкия за шофьорите вчерашен ден.

„Вчера специално съм поискала да не се заплащат обработките в „Люлин”. Там не се справи фирмата, определено”, заяви градоначалникът. Тя подчерта: „За несвършена работа ние не плащаме”.

По думите й 160 снегорина и над 1000 души работят цяла нощ, за да бъде градът проходим. Към 7 ч. градски транспорт върви навсякъде, освен от Банкя до Клисура. Чистят се спирки и подлези, започва премахването на снега и от тротоарите.

Снегорини ще влизат и в основни улици по кварталите, но приоритет ще са тези пътни артерии, които се използват от обществения транспорт. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша –„ Драгалевци  -Алеко“и „Бояна -Златни мостове“.

Фандъкова призова шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни: „Моля всички да имат предвид, че се очаква да вали до обед. Довечера отново се очаква да започне да вали”.

В кризисни центрове са спали 198 бездомни, които ще останат в обектите и през деня.

Коментари

Задължително поле