Стопанин на имот обгазен при опит да гаси горящата си къща

Три жилища са горяли в Разградско, има сериозни щети

Стопанин на имот, опитал да гаси пожар в къщата си, е приет в болницата в Разград заради вдишване на отровни газове. Пострадалият е от село Благоево, а домът му пламнал към 16,20 часа в петък и унищожил всичко, съобщиха от пожарната в Разград. При пожара паднал покривът на къщата и изгорели цялото обзавеждане и оборудване на дома.

Собственикът Росен Р., който бил около 30-годишен и бил сам у дома по това време, пробвал да гаси, но усилията му били напразни. Той повтарял: „Добре, че децата са на училище”.

Към момента причините за стихията не се съобщават. Тепърва ще се уточнява дали отоплителен уред, инсталация или някаква небрежност са в основата на пожара.

От къщата останали само стените. По данни на пожарната са изгорели 100 кв. м покрив, бяла и черна техника, 4 ПВЦ прозорци, 6 дървени врати, мебелите и друго.

Общо 8 пожара са станали в петък и събота в Разградско, като са горяли още две къщи. В село Йонково, в имот на мъж, са унищожени водогреен котел, бяла и черна техника, покрив от 25 кв. В Исперих пък в събота малко преди обед е пламнал имот, в който огънят погълнал дървена ламперия и инструменти.

Запалили са се и два комина на жилища, но там за щастие няма пострадали хора и сериозни щети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България