Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Стопанска академия награди най-атрактивния участник в 60-ото преплуване на река Дунав край Свищов

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов за пореден път подкрепи масова обществена проява, организирана на територията на общината, като осигури награда. Ръководството на висшето училище отличи най-атрактивния участник в 60-то преплуване на река Дунав, което по традиция се проведе в местността „Паметниците” край Свищов.

В уникалната за страната ни спортна проява тази година се включиха над 150 души от Чехия, Великобритания и България. Освен от Свищов, в масовата спортна проява участваха плувци още от София, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Русе, Варна, Благоевград, Сливен, Стара Загора, Павликени, Елена, Сандански, Попово, Троян, Харманли, Горна Оряховица, Равда и други населени места. Приветствие към участниците отправи председателят на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов. На събитието присъстваха секретарят на Общината Любомира Петрова, зам.-кметовете Борислав Замфиров и Пламен Петков, представители на БЧК. Сред гостите на официалното откриване бе и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия. Представители на висшето училище бяха и сред участниците в преплуването на голямата европейска реката.

Плувците бяха извозени на 3 парома до румънския бряг, откъдето заедно със спасителите и лодководачите стартира преплуването до българския бряг. Проявата няма състезателен характер и всички участници получиха грамоти. Стопанска академия награди 63-годишния Яне Петков от Сандански, известен като човека-амфибия, който преплува реката в чувал със завързани ръце и крака. След атрактивното изпълнение той сподели, че заради силния вятър течението на реката е било по-силно от очакваното, но изказа благодарност за добрата организация на събитието. Яне Петков се подготвя да кандидатства за рекорд на Гинес, за който ще плува в басейн отново опакован в чувал. По думите му, уникалните си постижения той дължи на правилно дишане, правилно хранене и силата на мисълта. Човекът-амфибия изрази готовност за бъдещи срещи със свищовската общественост, при които да сподели с младите хора и подрастващото поколение своя опит и ползите от здравословен начин на живот.

По традиция, Областният съвет на БЧК – Велико Търново и община Свищов връчиха награди на най-младите участници в преплуването – деветгодишните Надежда Иванова от Сандански и Боряна Ивайлова от Павликени, на най-възрастния участник Михаил Качаунов от Велико Търново, на сем. Пинтеви от Русе, които с 4-членен състав станаха най-голямо семейство, преплувало Дунава и на участниците от Елена, които бяха най-голямата група в 60-ото издание на спортната проява.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.