Стотици деца спортуват в планината с „Живей Активно!“

Стотици малки любители на спорта не се уплашиха от студа и се включиха в инициативата „Живей Активно!“ на „Нестле“, която се провежда за втора поредна година. Този път арена на събитието бяха едновременно два зимни центъра – Витоша и Пампорово.

На хижа „Алеко“ се събраха множество малчугани, които се забавляваха освен с каране на ски, също и с импровизирана надпревара по дартс и хвърляне на снежни топки. А уроци и мотивация им даваха легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев и младата шампионка по хвърляне на копие Михаела Петкова.

Втора поредна година се опитваме да активираме младежта, а и не само - спортуващи и неспортуващи да преоткрият зимните спортове и все пак да се позабавляват на открито, да подишат въздух“, заяви Йовчев.

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов пък призна, че планината трябва да стане по-достъпна за хората от различни точки.

Не мисля, че е редно да принуждаваме софиянци да идват тук с личните си коли, много по-добрият вариант е да се ремонтират лифтовете и да работят“, обяви Чобанов.

Спортни звезди имаше и в Пампорово, където Екатерина Дафовска даде урок по биатлон на волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката, а Александра Жекова смени сноуборда със ски писалки. Волейболните шампионки от „Марица“ (Пловдив) пък се включиха в детското състезание с шейни.

Събитията се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки и бяха раздадени хиляди предпазни маски.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт