Страница във фейсбук оприличи „Дружба“ на Куала Лумпур

Събра 5 хил. харесвания за първия си ден и 40 хил. за първите 10

Снимки на световноизвестни места намериха български двойници

Нова мания обхвана социалните мрежи. Страницата „На мене ми е” само за няколко дни направи фурор в интернет и събра близо 5000 харесвания във фейсбук за първия си ден. Идеята на създателя Кристиян Колев е много проста: да намира прилики между снимки от световноизвестни градове, паметници на културата и съоръжения с български пейзажи. Открил е например, че снимка на парк в Хасково не изглежда по-различно от кадър от сърцето на Ню Йорк - Сентрал парк.

Феновете се увеличават скорострелно и в момента 40 хил. души се радват на публикациите в страницата.

„По време на следването ми в Нов български университет с приятелите ми имахме възможността да посетим много места по света. Пращахме си снимки и видеа от различни градове и ги оприличавахме на български. Така се зароди идеята за страницата”, разказа пред „Труд” създателят й Кристиян Колев, който от близо две години живее и работи в Германия.

Според него свързаните с топла връзка блокове в столичния квартал „Дружба” приличат на свързаните кули „Петронас” в Куала Лумпур - най-високите постройки в света до 2004 г.

Едни от най-популярните сравнения са между Нова Загора и Верона - на площадите и на двата града има голямо сърце; крайбрежието на Слънчев бряг и това на Маями и храм-паметника „Рождество Христово” и Кремъл в Москва.

Кристиян се надява страницата да повдигне самочувствието на българите. А на него „България му е любима”.

Коментари

Задължително поле