Стрелецът от Мериленд е искал да убие колкото може повече хора от редакцията на в. "Кепитал газет"

Стрелецът от Мериленд е искал да убие колкото може повече хора заради дългогодишна вендета срещу редакцията на вестника, пише АФП.

38-годишният стрелец, който извърши смъртоносна атака срещу канцеларията на вестник в Анаполис, e бил барикадирал задната врата, надявайки се да "убие колкото се може повече", заявиха властите в петък, потвърждавайки, че е бил воден от дългогодишна вендета срещу вестника.

Полицията съобщи, че заподозреният, идентифициран като жителя на Мериленд Джарод Рамос, е използвал законно закупена пушка за нападението, вследствие на която петима служители на вестник "Кепитъл" бяха убити, а други двама ранени в четвъртък.

Съдия нареди Рамос да бъде задържан без право на гаранция по пет случая на убийство от първа степен, съобщи окръжния прокурор Уес Адамс на медиен брифинг.

Адамс каза, че решението се основава частично на доказателства, сочещи "координирана атака" срещу вестника в историческата столица на Мериленд, включително "барикадирането на задната врата и използването на тактически подход при нападението на невинни жертви".

Той "е бил там, за да убие толкова хора, колкото е можел да убие", каза началникът на полицията на окръг Ан Аръндел.

Коментари

Задължително поле