Строят сгради само за наематели

В България изграждат сгради с цел отдаването им под наем.

Удобно е за чужденци

Практика е в редица страни

Строителството на сгради само за наематели е нова тенденция за пазара в България, разказаха брокери на имоти. Подобна практика съществува в редица страни, като например във Великобритания. Най-често по света собствениците на сгради, в които жилищата се отдават под наем, са институционални инвеститори. Такива сгради, или отделни секции от входове в по-големи комплекси, вече има и в България.

Българинът иска да има собствен дом и да инвестира парите си в имоти. Затова търсенето на жилища е голямо и повечето строителни предприемачи продават построените от тях имоти. Но някои запазват част от построените жилища с цел да ги отдават под наем. Търсене на такива имоти има. Това са предимно луксозно обзаведени жилища, които са подходящи за чужденци, които за известно време живеят в България. Те искат да живеят в хубав дом, но не искат да купуват имот, защото са в страната за сравнително кратко време. Луксозно обзаведените жилища под наем са подходящи и за хора, които сега завършват образованието си и още не са решили накъде да се насочат. Преди да решат дали ще работят в България или в чужбина, както и в кой град ще се установят за по-продължително, младите хора избират да живеят под наем. Затова обзаведените жилища, в които могат да се нанесат веднага, са добра възможност за тях.

Пазарът на наеми в страната е устойчив, особено в луксозния сегмент от пазара. Именно на това разчитат предприемачи, които изграждат сгради за отдаване под наем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти