Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

Студенти от ВТУ трупат практически опит в Окръжен съд – Велико Търново

Над 75 студенти ще проведат практически занятия в продължение на две седмици във Окръжния съд във Велико Търново. Бъдещите юристи, обучаващи се в специалност „Право“ на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха приветствани лично от председателя на Окръжен съд съдия Теодорина Димитрова, която им пожела по време на практиката да се възползват максимално от възможността да получат реален поглед и ценен опит по отношение на бъдещата им професионална реализация, както и успешно приключване на поставените им от преподавателите задачи.

Провежданата практика за четвъртокурсниците специалност „Право“ е съобразена със задължителните изисквания на чл. 10 от Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по тази специалност. Благодарение на изграденото през изминалите години отлично сътрудничество между Окръжен съд – Велико Търново и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, по време на практиката студентите имат възможност да получат опит и знания отвъд „рамките“ на обичайните програми. През двете седмици, в които ще посещават съда под наставленията на техните преподаватели, бъдещите юристи ще имат възможност да наблюдават реални заседания по наказателни и граждански дела, вниквайки в детайли във всеки казус, да се запознаят на място с отделните административни звена и техните функции, да получат ценна информация от съдии както по специфичната материя, която изучават, така и относно самата професия „съдия“. Обучението ще приключи с изготвянето на подробни долади по подбрани реални дела, намиращи се в архива на съда.

Практическите занятия ще продължат до 3 март.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.