На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Проф. Михаил Константинов за евроизборите: Отива се към битка, която се води на непочтен език

Студенти от ВТУ трупат практически опит в Окръжен съд – Велико Търново

Над 75 студенти ще проведат практически занятия в продължение на две седмици във Окръжния съд във Велико Търново. Бъдещите юристи, обучаващи се в специалност „Право“ на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха приветствани лично от председателя на Окръжен съд съдия Теодорина Димитрова, която им пожела по време на практиката да се възползват максимално от възможността да получат реален поглед и ценен опит по отношение на бъдещата им професионална реализация, както и успешно приключване на поставените им от преподавателите задачи.

Провежданата практика за четвъртокурсниците специалност „Право“ е съобразена със задължителните изисквания на чл. 10 от Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по тази специалност. Благодарение на изграденото през изминалите години отлично сътрудничество между Окръжен съд – Велико Търново и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, по време на практиката студентите имат възможност да получат опит и знания отвъд „рамките“ на обичайните програми. През двете седмици, в които ще посещават съда под наставленията на техните преподаватели, бъдещите юристи ще имат възможност да наблюдават реални заседания по наказателни и граждански дела, вниквайки в детайли във всеки казус, да се запознаят на място с отделните административни звена и техните функции, да получат ценна информация от съдии както по специфичната материя, която изучават, така и относно самата професия „съдия“. Обучението ще приключи с изготвянето на подробни долади по подбрани реални дела, намиращи се в архива на съда.

Практическите занятия ще продължат до 3 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.