Су-27 прихвана американски и шведски самолети-разузнавачи близо до руската граница (ВИДЕО)

Снимка: Уикипедия

Изтребител Су-27 прихвана два самолета, единият на ВВС на САЩ, а другият на Швеция, на руската граница, съобщават от руското министерство на отбраната, цитирани от РИА Новости. Инцидентът е станал вчера над Балтийско море.

В официално съобщение се казва, че руският изтребител се е приближил на безопасно разстояние от два самолета-разузнавачи RC-135 и "Гълф Стрийм". Пилотът на Су-27 е съпроводил летателните апарати далеч от руската граница, за да не нарушат въздушното пространство на страната.

От министерството на отбраната подчертават, че действията на изтребителя им по никакъв начин не са нарушили международните спогодби за използване на въздушното пространство.

РИА Новости отбелязва, че през последните няколко месеца тези инциденти са зачестили. На няколко пъти самолети и безпилотни устройства са се приближавали опасно близко до границите на Руската федерация.

През 2018 г. руските военновъздушни сили са прихванали и съпроводили далеч от границите повече от 980 000 летателни апарата. Около 3000 от тях са боли военни самолети, 1000 от които разузнавачи.

Коментари

Задължително поле