ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Събрани са 20 000 долара за 11 дни за лечението на млад мъж от Елена

Снимка: Веселина Ангелова

Само за 11 дни добри хора от цялата страна са дали своя принос, за да бъде събрана сумата от 20 000 долара за спешното лечение на 36-годишният Христо Славов от Елена. Младият татко живее във Велико Търново заедно с жена си и двете им малки деца. Поставена му е диагнозата „гръбначно-мозъчна атаксия“.

В България обаче не се предлага лечение на такива неврологични заболявания, споделят близките му. Така потърсил алтернатива в турската клиника „Liv Hospital”, която е с успешен практически опит при лечения на подобни заболявания. През януари Христо е провел консултация при проф. д-р Ердал Карайоз, ръководител на отделението по регенеративна медицина към лечебното заведение.

Медикът е одобрил Христо за лечение със стволови клетки, давайки големи шансове за добри резултати. Терапията включва няколко вливания, като сумата, необходима за пълния курс, е 36 000 долара.
“ Христо е човек на честта и е с несломим дух“, разказват близките му.

Те се обърнали с апел за помощ към хората в социалните мрежи и част от чудото се случва.
„Толкова много хора станаха съпричастни с нуждата от спешно лечение.Познати и непознати от миналото ни, детството ни,хора, които дори не знаят нищо за нас и може би няма да ни помнят след време… Но ние няма да забравим! Няма да забравим нито един от вас! Никога! На всеки празник ще си спомняме за вас! Ще помним доброто! И ще благодарим! Защото, ако някой ти направи нещо лошо, можеш да простиш, да забравиш и да продължиш, но доброто не се забравя! Сега се усмихнете и бъдете щастливи,че сте направили добро, защото то ще ви се върне някой ден! За 11 дена събрахме сумата 20 000 долара!!! Сега разбирате ли, защо не идват думите… Бъдете здрави и се радвайте на живота! Вярвам,че много скоро ще ви пишем новини от Истанбул!”, казват признателните близки на болния мъж.

Нужни са обаче още 16 000 долара за цялостната терапия на Христо Славов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.