Съветникът на Путин по културата похвали сериала "Чернобил"

Съветник на руския президент Владимир Путин по въпросите на културата, Владимир Толстой, даде висока оценка на сериала "Чернобил" на американския телевизионен канал HBO.

"Изгледах само два епизода. Направен е добре, но трябва да го изгледам докрай, за да продобия пълни впечатления. Заснет е с уважение по отношение на хората, които самоотвержено са се опитвали да предотвратят (катастрофата)", каза Толстой пред журналисти, цитиран от РИА Новости.

Той припомни, че в Русия текат снимките на сериал и пълнометражен филм за аварията в Чернобилската АЕЦ. Единият е посветен на съдбите на конкретни участници в събитията, които са се занимавали с ликвидацията на последствията от аварията.

"Удивително е, че минаха толкова много години преди, и нашите, и западните режисьори да започнат да действат", каза още Владимир Толстой.

Мини-поредицата "Чернобил" се превърна в най-популярното телевизионно предаване в историята по оценката на потребителите на интернет сайта IMDB. Последната серия бе излъчена на 4 юни.

Коментари

Задължително поле