Съветът за сигурност на ООН ще гласува резолюция срещу сирийското правителство

Снимка: Архив

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция за налагане на санкции на сирийското правителство, заради евентуалното използване на химическо оръжие, предаде БНТ.

Проектът е внесенн от Съеденeните щати, Великобритания и Франция. Най-вероятно Русия ще наложи вето. Тя вече шест пъти блокира резолюции срещу правителството на Асад. Режимът в Дамаск категорично отрича да е използвал химически оръжия. Резолюцията предвижда замразяване на активите и забрана за пътуване за 11 сирийци, предимно военни, както и блокиране на авоарите на 10 юридически лица.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Стига с това сбъркане ООН,което е ООДа на САЩ.Къде беше ООН,когата САЩ нападнаха суверенни държави,избиха лидерите им и отпушиха бежански вълни???Сирийското правителство е законно избрано и е в Сирия,а не в централата на ООН.Да не се правят на справедливи,защото справедливостта е само в приказките за деца,всичко останало е помия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.