Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Съдия по дело на Марешки обвинен за престъпление против правосъдието

Съдията от Варненския окръжен съд Светлозар Георгиев

Съдията от Варненския окръжен съд Светлозар Георгиев е обвинен за престъпление против правосъдието, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, позовавайки се на съобщение от специализираното звено “Антикорупция” при Софийската градска прокуратура.

На Георгиев е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 3000 лв. Той ще отговаря за това, че на 2 декември миналата година склонявал районен прокурор от Варна да прекрати разследване за притежание и носене на оръжие и боеприпаси без нужните мерки за сигурност /чл. 338, ал.1 от НК/. В сградата на съдебната палата магистратът убеждавал колегата си, че случаят бил маловажен и не е имало престъпление. Прокурорът обаче не се поддал и внесъл в районния съд обвинителен акт срещу извършителя.

55-годишният съдия Георгиев има дълъг стаж в системата. Бил е следовател, районен и окръжен съдия и председател на несъществуващия вече Варненски военен съд. През 2014 г. Георгиев бе сред кандидатите за председател на Окръжния съд в града, но спечели конкурентът му Марин Маринов.

Едно от последните дела на Светлозар Георгиев с обществен отзвук е процесът срещу бизнесмена и кандидат-депутат и лидер на “Воля” Веселин Марешки, обвинен в рекет и побой. Делото започна в края на 2015 г., като на два пъти заседания бяха отлагани в навечерието на избори. Веднъж това стана през септември 2016 г., когато Марешки бе кандидат за президент. Тогава заради липсата на резултат от тройна съдебно-психиатрична експертиза на пострадалите съдията отложи заседанията за 22 ноември. Второто отлагане се случи на 13 февруари тази година. В рамките на 3 дни съдът трябваше да изслуша СРС с разговори между Марешки и съпроцесничката му Красимира Колева. Тя обаче не се яви заради заболяване на 6-годишното си дете, а съдия Георгиев насрочи нова дата чак за 24 април.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете