Съдът остави в ареста ексфутболиста Марио Метушев, който закла приятел след пиянски запой

Окръжният съд в Благоевград остави за постоянно в ареста ексфутболиста Марио Метушев, който е обвинен в убийството на своя приятел от детинство Красимир Колджиев. Касапницата стана преди 10 дни в Гоце Делчев, в дома на Колджиев, навръх Рамазан Байрям.

Според прокуратурата майката на Колджиев е чула викове за помощ от съседната стая, където двамата разпивали. Влязла и видяла как Метушев ръга с нож сина ѝ, тя се опитала да го спре като хвърлила стол по него, но той заплашил и нея, дори я порязал по едната ръка. След това жената видяла как Метушев почва сам да се удря с ножа в стомаха и накрая го забил в шията си.

Така всъщност го открива и полицията. Метушев лежа 10 дни в болница, но оцеля. Неговият адвокат обаче пледира за повече експертизи и изясняване на обстоятелствата, защото не се знаело кой е започнал пръв и с колко ножа са извършени нараняванията. Самият Метушев бе докаран в съда под строга охрана и окован с белезници. Той поиска от съда домашен арест, защото се чувствал зле. Но магистратите не уважиха искането за по-лека мярка.

Коментари

Задължително поле