Съдят земеделец, подал 10 фалшиви документа за евросубдии

Окръжна прокуратура – Габрово внесе обвинителен акт срещу местен земеделски производител, представил неверни сведения към заявления за подпомагане по схеми и мерки за директни плащания за кампании 2018 г. и 2019 г. Дейностите трябвало да бъдат финансирани от Европейски фонд за гарантиране в земеделието, Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и националния бюджет на Република България.
Обвиняемият С.С. бил регистриран като земеделски производител. В периода от 10 юли 2017 г. до 5 юни 2018 г. той съставил общо 10 неистински частни документи - договори за наем на земеделски земи, находящи се в землищата на габровските села Гарван и Поповци. В документите фермерът  посочил, че е наемател като имитирал подписите на наемодателите.
 
В периода от 5 април 2018 г. до 15 май 2019 г., за кампании 2018 г. и 2019 г., в заявления за подпомагане, в приложените към заявленията таблици и в карти на блокове за земеделско стопанство, С.С представил фалшиви сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово. С тях декларирал за използваните от него парцели, с което целял да получи парични средства във вид на безвъзмездна помощ.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Габрово.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони