Съдят мъж от Благоевград за разпространение на детско порно

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд Ж.З. по обвинение за разпространение на детско порно.

В периода от 03.09.2014 г. до 06.12.2015 г. в гр. Благоевград обвиняемият З., от лаптоп м. „ASUS“, посредством безжичен рутер, от хард диск разпространявал порнографски материали. За целта той свалял, записвал и споделял файлове с множество неустановени лица в интернет, посредством мрежа за глобално споделяне на данни чрез клиентска програма „ARES“ на принципа от точка до точка („peer to peer“).

За създаване на разпространяваните порнографски материали (видеоклипове и фотографски изображения) били използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст и изглеждащи като такива. Общото количество на файловете възлиза на 2 842 броя, изобразяващи блудствени действия, полови сношения, похотливо показване на полови органи.

Обвиняемият е подведен под наказателна отговорност и за това, че в периода от 30.06.2014 г. до 07.01.2016 г., в гр. Благоевград, набавял и държал за себе си порнографски материали – общо 2 880 файла с общ размер 157 GB, с участието на множество лица от мъжки и женски пол на възраст под 18 години и лица, изглеждащи като такива.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право