Съдят свищовлия, потрошил крадена кола

Районната прокуратура в Свищов внесе в Съда обвинителен акт срещу 18-годишен младеж, който откраднал чужд автомобил и причинил повреди по него. По време на екшъна младият мъж бил пиян.

На 7 юни т. г. Христо Х . видял оставен без надзор „Форд Ескорт” в с. Караманово, обл. Русе, качил се и подкарал към Свищов. Веднага след това собственикът на леката кола се върнал  и след като установил, че е открадната, се обадил на свои познати, за да обиколят района. Не след дълго те разпознали  откраднатия  автомобил, препречили му пътя и поискали от обвиняемия да слезе от колата. Но вместо това Христо Х. потеглил напред,  ударил автомобила и му причинил щети, след което излязъл от колата и се опитал да избяга.

При  извършената проверка от пристигналите на място полицейски служители било установено, че обвиняемият  е управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта, 1,9 промила. Колата е с унищожена предна джанта, преден калник, повреди  по предна дясна врата, унищожено предно огледало - всичко на стойност 397,41 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право