Съдят син, бил и тормозил родителите си

Снимка: Pixabay

46-годишен варненец ще бъде съден за домашно насилие, побой и закана за убийство на родителите си. Срещу Дечко И. са повдигнати общо пет обвинения, съобщиха от Варненската районната прокуратура.

Мъжът е задържан във варненския затвор, където ще дочака началото на наказателния процес. Той е бил осъждан и преди във Великобритания. Там работил, но престъпил закона и лежал 4 г. и 5 месеца зад решетките.

След като през февруари 2015 г. излязъл на свобода, се прибрал у дома и заживял при майка си и баща си. Нямал доходи и разчитал на техните пенсии. Въпреки това редовно ги тормозел психически и физически. Възрастните хора не издържали и с молба до Варненския районен съд поискали защита от агресивния си син.

Магистратите наредили Дечко да напусне жилището им за срок от 10 месеца, забранили му да доближава на по-малко от 100 м дома и лозето им и го задължили на посещава специализирана програма за извършители на домашно насилие. О

т края на миналата година до 10 април синът нарушил няколко пъти заповедта. Няколко пъти се заканвал да убие майка си и баща си, нанесъл им и побой, от който двамата получили леки телесни повреди. След издевателствата бил настанен за известно време в психиатрична клиника. Предстои съдът да насрочи дата за делото срещу насилника.

Коментари

Задължително поле