Съдят шофьор, убил колоездач на главен път Е-79

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г. Л. за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно-превозно средство.

На 23.08.2014 г., около 21.00 ч., на главен път Е-79, движейки се в посока от Благоевград към София, при управление на лек автомобил марка и модел „Пежо Партнер“, като правоспособен водач на МПС, нарушил правилата за движение, установени в Закона за движение по пътищата.

При избиране на скоростта на движение около 86 км./ч. Г.Л. не се съобразил с характера на интензитета на движението с типичния за почивен ден в летен сезон натоварен трафик. Също така той пренебрегнал конкретните условия на видимост, свързани с движение в тъмната част на денонощието на къси светлини. Несъобразената скорост не му е позволила да спре пред движещ се по пътното платно велосипедист З.Д. в рамките на осветеното от късите му светлини пространство, а именно около 50-55 м. пред фронта на моторно-превозното средство. В резултат на тези нарушения на правилата за движение обвиняемият Л. причинил смъртта на велосипедиста.

Предстои да започне съдебен процес срещу нередовния шофьор на първа инстанция.

Коментари

Задължително поле