Спецсъдът потвърди паричната гаранция в размер на 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров

Военнослужещи унищожиха граната, открита в частен дом в пазарджишко село

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Сърби и гърци инвестират в България Подготвят парцели за нови строежи

Много хора купуват жилище в България след дълги години работа в чужбина.

Емигранти в Англия се обръщат към родината

“Най-активните купувачи на нови жилища в София са два типа. Едните търсят апартаменти за жилищни нужди. Другите търсят имоти с инвестиционна цел”, заяви Силвия Веселинова, собственик на строително инвестиционна фирма за изграждане на жилищни сгради.

Делът на чуждестранните купувачи при сделките с имоти ново строителство не е голям, като те са предимно от страни от региона, най-вече Сърбия и Гърция.

“Има много клиенти, които купуват жилище в България след дълги години работа в чужбина. Най-големият дял на този тип клиенти е от Англия”, посочи тя и допълни, че една от причините за това вероятно е свързана с предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Веселинова отбеляза, че строителните предприемачи са си взели поуки от кризата на имотния пазар в България преди десет години. Най-важните сред тях са да поддържат ниско ниво на задлъжнялост, да следят вземанията си, за да имат достатъчно добра ликвидност по всяко време, и да внимават с планирането на паричните потоци, които биха могли да дойдат от банки, а именно ипотечното кредитиране на клиентите. “Много сме внимателни по отношение на процента на сделки с ипотечни кредити”, отбеляза Веселинова.

Според нея жилищният пазар у нас не е близо до спад на търсенето и няма сигнали за предстоящи трусове. “Всички участници на пазара си направиха достатъчно добри изводи от кризата през 2008 г.”, заяви Веселинова. Според нея засега все още има достатъчно парцели, които са готови за работа, но не изключва да се стигне до леко забавяне на предлагането на нови имоти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.