Сър Алекс и Бекъм скочиха срещу любимия "Юнайтед"

Сър Алекс Фъргюсън, най-великият треньор в ерата на Висшата лига, и Дейвид Бекъм скочиха на семейство Глейзър за решението "Манчестър Юнайтед" да участва в новата Суперлига.
"Аз съм човек, който обожава футбола - каза Бекъм, който е съсобственик на американския "Интер Маями". - Цял живот е така. Откакто бях дете до ден днешен. Като играч и сега като собственик знам, че спорт без фенове няма. Футболът е за всички. Футболът трябва да е честен и който е по-добър, да побеждава. Ако не пазим тези ценности, нашата игра е в опасност."
"Да говориш за Суперлига е бягство от 70-годишната история на европейския футбол - добави сър Алекс, спечелил 13 пъти титлата в Англия. - Говоря като млад играч от 60-те години в провинциалния "Дънфърмлин". После като треньор на "Абърдийн", който спечели КНК - още един провинциален клуб, за който този успех е все едно да изкачиш Еверест. Сега "Евертън" вложи 500 милиона паунда за нов стадион с амбицията да стигне до Шампионската лига. Това е турнирът, който всички фенове обичат. По мое време в "Манчестър Юнайтед" играхме четири финала в Шампионската лига. Това бяха най-специалните нощи. Не знам защо "Манчестър Юнайтед" се включва в това нещо. Аз не участвам в това решение."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят