Състави от цяла Свищовска община участваха във фестивала „Край Дунава с песен”

Общински фестивал на пенсионерската художествена самодейност „Край Дунава с песен” се проведе в историческата местност Паметниците в Свищов. В него взеха участие 19 групи и състави към пенсионерски клубове от различни населени места в общината -Свищов, Козловец, Вардим, Българско Сливово, Овча могила, Морава, Драгомирово, Александрово, Хаджидимитрово, Алеково, Горна Студена и Царевец.

Това бе десето юбилейно издание на Общинския фестивал.

Всички участници и гости бяха приветствани лично от кмета на общината Генчо Генчев. Официално събитието откри Мария Радулова – председател на Общинския съвет на пенсионерите в Свищов. Сред гостите на фестивала бяха още секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”, Таня Ликова – главен експерт „Култура” към Общината и Валентина Николова – председател на Централния съвет на Съюза на пенсионерите `2004.

За прекрасното настроение на всички присъстващи се погрижиха и водещите на фестивала Вера Блажева и Богомил Симеонов.

Участниците показаха своите музикални способности в различни индивидуални и групови изпълнения. Включиха се различни битови групи и състави, групи за стари градски песни, вокални групи и други.

Всички получиха грамота за участието си в десетото юбилейно издание на фестивала. Тази година той е посветен на 140-та годишнина от Освобождението на Свищов.

Коментари

Задължително поле