Съюзничка на Навални: Едва ли ще има добри новини за здравето на опозиционния лидер

Едва ли ще има добри новини за здравето на Алексей Навални, заяви негова съюзничка, цитирана от "Ройтерс". Любов Собол е посочила, че се е подготвила да чуе най-лошото за здравето на гладуващия опозиционен политик. На 31 март изтърпяващият присъда в наказателна колония критик на Кремъл обяви гладна стачка в знак на протест. Според него от затворническата управа не са му осигури адекватно медицинско лечение въпреки острите болки в единия крак и гърба.

Днес се очаква адвокатите на Навални да го посетят, след като това им беше отказано през уикенда. "Мисля, че състоянието му е почти критично и ще продължи да се влошава. Двадесет дни гладна стачка е твърде много", посочи Собол.

Съюзниците на руския опозиционер обявиха през уикенда, че животът му виси на косъм и затова планират провеждането на протест в сряда, за който се дават заявки да бъде най-масовият в съвременната история на страната

САЩ предупредиха, че Русия "ще си плати", ако Навални почине в затвора. Ситуацията с руския опозиционер се очаква днес да бъде обсъдена от външните министри на Европейския съюз. Дипломат №1 на Съюза Жозеп Борел определи случая като "много тревожен" и беше категоричен, че Русия трябва да осигури лечение на Навални. Той добави, че ЕС ще държи Москва отговорна за здравето на опозиционера.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия