Съюзът за стопанска инициатива връчи годишни награди (обзор)

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) връчи за първи път годишни награди за предприемачество и бизнес в България в зала “Киото” на столичния хотел Маринела. На юбилейното събитие по повод 30-годишнината на организацията присъстваха основателят и почетен председател на ССИ Валентин Моллов, вицепремиерът Томислав Дончев, Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика, както и президентът на Европейския алианс на малък и среден бизнес Дейвид Каро.

“Предприемач няма как да станеш само, ако си минал добър курс в класната стая или в университет. Трудно мога да си представя някой да обучава студенти по предприемачество, без самият той да има предприемачески опит, а това често се случва. Това е нещо като да се тренира бокс, без да си се качвал на ринга”, откри дискусията вицепремиерът Дончев.

“Да отглеждаме добри предприемачи е по-добре от това да отглеждаме квалифицирани специалисти. Правилният разговор е за добрите идеи, защото както всички знаят парите следват добрите идеи”, каза още той.

“Надяваме да се намали административното натоварване над малкия бизнес. Подкрепяме всички разумни усилия на правителството, защото смятаме, че посоката е правилна”, каза пред “Труд” Гълъбин Гълъбов, председател на ССИ.

Вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова бяха удостоени от Гълъбов с юбилеен почетен плакет. Отличия получиха и Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки “Спиритс България”, застрахователна компания “Лев Инс”, Национално сдружение на българските превозвачи, както и Българска финансова група ООД.

 

Валентин Моллов, основател и почетен председател на ССИ пред “Труд”:

От житейска гледна точка 30 години са много, но за съюза е само миг

“От житейска гледна точка 30 г. са много, но за ССИ това е само миг”, каза пред “Труд” Валентин Моллов, основател и почетен председател на ССИ.

“Доволен съм, че съюзът продължава да съществува, че изпълнява функциите и приоритетите си каквито и както и са ги подредили хората, които го управляват. Познавам ги и мога само да им се радвам отстрани в качеството си на почетен председател на ССИ”, допълни Моллов.

“За съжаление обаче малките предприятия и занаятчии стоят в ъгъла, защото са доведени деца на майката държава. Има трудности, но призваните да ги решават се справят в задоволителна степен”, добави почетният председател.

Коментари

Задължително поле