Съюзът на комунистите скочи срещу премахването на клас „прослужено време”

Съюзът на комунистите в България и движение „Че Гевара” реагираха остро срещу премахването на клас „прослужено време” и изпратиха протестна декларация до председателя на Народното събрание Димитър Главчев и премиера Бойко Борисов, с която осъдиха „намеренията за поредно отнемане на социални права на българските наемни работници, заявени от вицепремиера г-н Валери Симеонов и от представителите на работодателските организации, огласени след срещата им на 13 юли (четвъртък)”.

„Приемаме тези намерения за рестриктивни, самоцелни и неприемливи за българската работническа класа. Не е нормaлно от една страна да се увеличава минималната работна заплата, а от друга страна това увеличение да се "компенсира" с премахването на класа за прослужено време. Така се обезсмисля всяка реформа насочена към повишаване на доходите на българския народ. Нещо повече - така се защитaват единствено интересите на шепа едри бизнесмени и се отнемат социалните права и трудовите доходи на наемните работници”, категоричен е Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България.

Той и съмишлениците му настояват за съхраняване на доплащането за т.нар. „клас за прослужено време” и апелират към всички депутати в 44-ото Народно събрание да осъдят „тези антисоциални мерки и да не допуснат подобна гавра с българските работници”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България