Тайни клиенти ще проверяват обслужването в ЧЕЗ

Грипна ваканция затваря училищата във Варна за седмица

Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Съюзът на пивоварите в България подпомага нови проекти на младежките центрове в община Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Съюзът на пивоварите в България ще подпомогне проекти по програма „Устойчиви инициативи и партньорство“, разработени от центровете за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново. Програмата ще бъде реализирана в партньорство между Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Районно управление на полицията и организацията на производителите на пиво. Колективите на центровете могат да подадат предложенията си до 25 май.

Четири проекта ще бъдат одобрени и ще получат финансова подкрепа, обявиха по време на работна среща заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председателят на СПБ Ивана Радомирова и изпълнителният директор на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ Благовеста Факирова.

Планираните от младежките центрове инициативи могат да бъдат свързани с различни дейности и събития – отбелязване на празници, спортни игри, викторини, състезания и пр. По този начин самите деца и младежи също ще бъдат приобщени към организацията на прояви свързани със здравословния начин на живот, превенция чрез спортни мероприятия, организация на свободното време, възраждане на стари обичаи и др., обясниха авторите на идеята.

С финансовата подкрепа младежките центрове, които създадат най-добрите проекти, ще могат да закупят материали или малки спортни съоръжения, да осигуряват награди за различни събития и др. Резултатите ще бъдат обявени на 20 юни, в рамките на откриването на Лятната полицейска академия за деца и младежи.

Ивана Радомирова посочи, че в цяла България Велико Търново и населените места в общината са давани за пример с единомислието и отличното сътрудничество между институции, органи на реда, бизнес и неправителствени организации относно младежките политики. Детската полицейска академия, която вече няколко години привлича интереса на стотици деца и младежи, е пример за доброто партньорство. Резултат от него бе и първият по рода си в България Център за превенция спорт, открит в с. Балван в края на 2016 година.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.