Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

С лъжлива дарителска кампания „зелените“ и WWF събират пари Ползват финансирането за организиране на протести, показват измамни снимки

„Зелените“ измислиха нова схема, чрез която да точат пари от наивни интернет потребители, като сами признават, че използват част от средствата за организиране на протести.

В онлайн кампания на WWF, която е част от коалицията, организираща митингите уж в защита на Пирин – „За да остане природа в България”, хората се приканват да даряват месечно между 10 и 20 лева за „опазване“ на Националния парк.

В описанието на кампанията „природозащитниците“ си служат с откровени лъжи. За илюстрация на инициативата за събиране на пари са сложили снимка на трактор в гората, който е бил използван за разчистване на пораженията при бедственото положение през 2016 г. То бе обявено от община Банско при преливането на реките Дамяница и Глазне. Целта на този кадър е да се направи внушение за незаконни действия в планината. Всъщност машината е била там за укрепителни дейности, които де факто спасяват имуществото и живота на хората.

Лъжите в „невинната“ кампания не спират до тук. В описанието на инициативата е манипулацията, че 48% от Национален парк “Пирин“ са в риск от застрояване след решението на кабинета от 28 декември за промяна в Плана за управление на парка. Лъжа, която нееднократно бе оборена както от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, екоминистъра Нено Димов, така и от редица експерти по темата (виж карето). Един лек прочит на решението на МС както и свързаните с него закони показва, че никакво застрояване не е позволено, а единствено е разрешено водохващане за питейни нужди.

Елементарна сметка показва, че ако всеки от харесалите фейсбук страницата на „За да остане природа в България“ дарява по 20 лв. на месец, то за една година в джобовете на жълтопаветните „еколози“ ще влязат няколко милиона лева. Доста пари за две подхвърлени лъжи.

Като основен мотив за събирането на тези средства, освен протестите, е посочена и нуждата от квалифицирана експертна помощ и водене на съдебни дела.

Практиката обаче показва, че когато на „зелените“ не им изнася нещо, пускат жалба срещу съдебна такса от 10 лв., а дори и да има дело, то не е от материален интерес, така че адвокатското възнаграждение за три инстанции няма да е над 3000 лв. Тогава остава въпросът за кого са останалите пари?

Истината за правителственото решение: Няма да се строи в Националния парк

Лъжата на „зелените“, която те вече осребряват в интернет чрез фалшивата си кампания, бе опровергана многократно както на национално, така и на европейско ниво.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов досега обяви десетки пъти, че с промените в действащия План за управление на НП „Пирин“ не се позволява строителство в 48% от територията на парка, каквото е манипулативното твърдение на „зелените“.

Водохващания

Димов, както и останалите експерти от МОСВ са категорични, че в 48 на сто от НП „Пирин“ вече е позволено изграждането само на водохващания за питейни нужди – нещо, което беше забранено до 28 декември, когато бяха приети измененията в Плана. Разрешаването на тези съоръжения бе включено по настояване на общините, които граничат с парка.

Въпреки това „природозащитниците“ продължават да разпространяват лъжата, че ще има поголовни сечи и строежи върху близо 200 квадратни километра – площ, която е колкото Пловдив и Варна.

12 дни след корекциите в Плана еврокомисарят по околна среда Кармену Вела обяви, че българското правителство не е нарушило европейското законодателство и че всичко е наред. Но и това не спря „зелените“, които лъжат, че страната ни е заплашена от санкции от Брюксел заради промените в Плана.

Целта на новите текстове в документа всъщност е възраждането на зимния туризъм. Досега в Пирин на практика такъв не можеше да се развива заради рестрикциите, които имаше в Плана. Те не позволяваха изграждането на нови спортни съоръжения в ски зоните „Банско“ и „Добринище“, които представляват 2% от площта на НП „Пирин“. Сега вече там може да се мисли за модернизация само на спортната инфраструктура и на нищо друго.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. И както винаги нито една стотинка дадена на зелените няма да отиде за природата.

  2. Това е най-гнусната мафия в България!

  3. Вие самите сте изкусни манипулатори. С подхвърлени думи издържате цял вестник вече колко години…

  4. Не мога да повярвам, че все още има хора, които вярват не техните лъжи. И дори са готови да даряват пари на тези измамници.

  5. на зелените всички дарителски кампании са им лъжливи, това е ясно, всичко в което те са намесени е лъжливо

  6. Лъжи-пари! Пари-лъжи! По- изкусни ,,ало“ измамници от зелените не съм виждала. Те се сдобиват с пари чрез лъжи от Европейския бюджет, от нашата хазна, от обикновенните хора, та дори бяха подкарали и децата. Имаше кампания по моловете с картинки на животни и надпис върху тях, който приканваше дечицата да купуват, защото WWF събирали парички за да спасяват животните. Тези майка си и баща си ще продадат за пари.

  7. Баш от тези нищо вече не може да ме изненада!

  8. Само се чудят от къде да вземат пари и явно това е новата схема..или по-скоро да кажа поредната схема

  9. Абсолютен парадокс! Не стига ли, че разпространяват лъжи, ами освен това изкарват и пари от това.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.