На 20 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 20.01.2020

Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Светлинно шоу и реч на Джонсън в чест на Брекзит На 31 януари ще бъде пусната и специална монета

С „таен посетител“ на арт събития държат изкъсо как се харчат пари за култура

На принципа „таен клиент“, но в случая-с „таен посетител“на арт събития, се наблюдава какъв е ефектът от тях за публиката и оправдано ли се харчат общински средства за култура. Това стана ясно от мониторинг на проектите, финансирани по фонд „Култура“в община Варна, който се осъществява съвместно от дирекция“Култура и духовно развитие“ и Икономическия университет във Варна.

В ролята на таен посетител влизат експерти и студенти, които наблюдават организацията на културните събития, реакцията и мненията на публиката, провеждат анкети с част от нея. През 2019 г. чрез фонд „Култура“ са отпуснати средства на общо 129 проектни предложения в различни сфери на културата и изкуството, посочи шефката на дирекция „Култура“ Антония Йовчева на първото заседание за годината на ПК“Култура и духовно развитие“ към ОбС. Най-голям брой са в направленията „Фестивали и конкурси“. 87% от предложените арт събития са насочени към хората в активна възраст, 16% -към младежи между 13 и 25 години и едва 6% -към деца.

Първата сесия за набиране на проектни предложения по общинския фонд „Култура“ ще бъде отворена на 8 януари 2020 г. Кандидатите за финансиране ще могат да подадат документите си по електронен път до 31 януари, а окончателните резултати ще бъдат обявени до 28 февруари 2020 г. И през тази година ще бъдат финансирани проекти по четири направления: „Фестивали и конкурси”, „Творчески проекти”, „Национално и международно сътрудничество” и „Публики”. С приоритет ще са проектите, които представляват интерес за младата публика.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.