С четене деца дариха монитор за бебета

Дарение пациентен монитор на стойност 2 720 лв. получи отделението по неонатология в шуменската болница, чрез проекта "Дарявай, докато четеш". Той се реализира, благодарение на деца, които четат книги, отговарят на въпроси и печелят кредити в специален сайт. После инициаторките от "Инер Уил Клуб"-Шумен материализират натрупаните точки.

Апаратът за шуменските бебета е от най-ново поколение следи много показатели на новороденото. "В момента имаме много болни деца и на всяко от тях е необходимо и животоспасяващо поставянето на такъв монитор" каза шефката на отделението д-р Лиляна Куздова.

Отделението разполага с още 6 монитора но дареният ги превъзхожда по възможности. Случва се много деца по едно и също време да имат нужда от проследяване, миналата седмица били 9 едновременно. Към благодарностите за жеста се присъедини и директора на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов и припомни, че това е поредно дарение на клуба.

Здравка Йорданова, главен координатор на проекта „Дарявай, докато четеш”, обяви, че четящите деца от 11 града са участвали в реализирането на тази кауза. "Те дариха от своята добрина и дадоха шанс на тези малки дечица да пораснат, а ние от "Инер Уил Клуб" направихме възможно това да се случи, като създадохме сайта и осигуряваме средствата", уточни тя.

Досега са реализирани 8 дарителски инициативи, сред които са храна за кучета-водачи на незрящи, сух басейн за социален дом в град Нови пазар, класна стая на открито в Шумен.

Коментари

Задължително поле