Тайванските ръководители ще дарят по една заплата на пострадалите в голямата жп катастрофа

Тайванската президентка Цай Ингвен и главата на регионалното правителство Су Цънчан, както и други функционери от управляващата острова партия ще дарят по една месечна заплата във фонда за подпомагане на пострадалите в голямата жп катастрофа. Това съобщи днес радиото на Тайван в емисиите си за чужбина, предаде БТА.

Трагедията в петък погуби 50 души от 498 пътували с катастрофиралия влак, а още 202 бяха ранени. В болници се лекуват 37 пострадали, включително 4 в критично състояние.

Транспортният министър Лин Чъ-лун пое отговорността и заяви, че е готов да подаде оставка, но премиерът отложи разглеждането на въпроса с мотива, че в момента е най-важно да се фокусират всички усилия върху ликвидирането на последиците от инцидента.

Спасители продължават действията за деблокиране на тунела, в който са заклещени повечето от осемте вагона на влаковата композиция, деформирана при сблъсъка с автокран. Движението по тази жп отсечка ще може да бъде подновено най-рано на 20 април, прогнозират властите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия