Тв дуелът Божидар Димитров - Миленко Неделковски пропадна

Тв-дуелът между проф. Божидар Димитров и журналиста от Скопие Миленко Неделковски, който трябваше да бъде проведен на 10 март, няма да се състои. Това става ясно от писмо на проф. Димитров.

Ето и текста на писмото:

"На 27 януари 2017 г. бях поканен от скандалния македонски журналист Миленко Неделковски, известен с това, че строши с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война, за дискусия в негово двучасово телевизионно предаване с участници от Сърбия и Македония. Съгласих се при едно условие – предаването да бъде пряко.

През 2010 г. патих от един македонски лайномет от друга скопска телевизия, съгласявайки се да дам интервю на запис.

Миленко Неделковски се съгласи и дори героично заяви, че ще поеме глобите, които щели да му наложат за това, че ще се говори на чуждестранни езици – това било забранено от македонското законодателство.

Съгласих се и с всички участници, които предложи Миленко – проф. д-р Миле Биелаец, директор на Института по военна история в Белград и негов сътрудник, проф. д-р Александър Стойчев, директор на Военния музей на Македония и дори със Стефан Влахов-Мицов – едно българче от Габрово, избрало професията „македонец”.

Предаването трябваше да се състои на 10 март 2017 г.в 22 часа в Скопие. Тази сутрин получих съобщение от Неделковски, където безапелационно ми заяви, че предаването ще бъде на запис. Първоначално се съгласих и на това, но получих много обаждания от приятели от Македония, които ме съветваха да не отивам. Те ме предупредиха, че освен голямата възможност предаването да бъде манипулирано, мога да бъда провокиран и с действия от „патриотично” настроени македонски младежи.

Заради това днес отказах участие в предаването. Извинявам се на всички зрители в Македония, които са очаквали да ме видят, както и на колегите от Белград и Скопие. Ще се опитам да уредя в моето предаване в ТВ+ същата дискусия, като ги поканя изцяло на мои разноски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България