Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Премиерът Борисов в Болярово: Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Компании изтеглят капитали от страната Чуждестранните инвестиции са отрицателни

В ДАНС се проведе среща във връзка с предоставяне на информация по искане на главния прокурор

Дистанционна специалност обмислят за джипитата През есента започва изграждане на национална педиатрия

Изяли сме 12 000 тона мед от трети страни

Евакуираха Айфеловата кула, след като бе забелязан мъж, катерещ се по нея

Деми Роуз като гръцка богиня (СНИМКИ)

Намериха тялото на 68-годишен мъж в Кърджалийско

Тимерманс иска ляв съюз в ЕП Кани Зелените, крайнолевите и либералите на Макрон

В последния голям дебат преди вота за ЕП участваха 6-ма кандидати за шеф на ЕК – Ян Захрадил, Нико Куе, Ска Келер, Маргрете Вестагер, Франс Тимерманс и Манфред Вебер (от ляво на дясно).

Предложение за минимална заплата в целия ЕС

Франс Тимерманс – кандидатът на европейските социалисти за шеф на Еврокомисията, използва последния голям тв дебат с колегите си претенденти за поста, за да даде заявка за бъдещ ляв съюз в Европарламента, който да сложи край на доминацията на десницата ЕНП върху ключовите постове в ЕС, пише „Политико“.

Тимерманс протегна ръка към Зелените, крайнолевите и дори към либерално-центристките сили, които се очаква да сформира френският президент Еманюел Макрон, изразявайки идея за широк алианс.

Прогнозите на социолозите показват, че социалистите, Зелените и крайнолевите ще имат около 250 места в ЕП, които не са достатъчни за управляващо мнозинство (виж графиката). Но са повече от прогнозираните 219 места за ЕНП и техните консервативни съюзници. А това би могло
да оправдае евентуално искане на Тимерманс левицата първа да започне преговори за бъдещо управление на ЕС.

В дебата късно в сряда в Брюксел освен Тимерманс участваха Манфред Вебер – кандидат на ЕНП, Маргрете Вестагер от либералите, Ска Келер от Зелените, Ян Захрадил (консерватори и реформисти) и Нико Куе от крайната левица.

Вебер бе основна мишена на събеседниците, като бе принуден да балансира между защита на свършеното досега от неговата управляваща партия и между обещанията за обновяване на ЕС и отварянето на нова глава.

Най-остър в критиките си към Вебер бе Тимерманс, който заклейми политиката на икономии на десните. И излезе с идеята големите компании да плащат повече данъци и за въвеждането на минимална работна заплата в ЕС, която да е 65% от средната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. съюз между психопатите ферхофстад, клер и ханс брюселманс… дупе да и е яко на европата….

  2. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СЕ ПУСКА В ОТГОВОР НА РАЗПАДА НА ПЕДАЛ СЪЮЗА. ТАКАВА НЯМА ДА ИМА. НА ПРОСТАЦИТЕ ПАК ЩЕ КАЖА – НЯМА ДА ИМА. БЕШЕ ВА ЕБАЛ НЯКОЙ ДА ВИ ДАВА ПОВЕЧЕ КАТО РАБОТИТЕ И ЗА ПО- МАЛКО. ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА. НЕ ОНОВА ДЕТО ГО ГЛЕДАХТЕ ПО ХОЛИВУДСКИТЕ ФИЛМИ С БАСЕЙНИ И ПРИСЛУГА.

  3. ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СЕ ПУСКА В ОТГОВОР НА РАЗПАДА НА ПЕДАЛ СЪЮЗА. ТАКАВА НЯМА ДА ИМА. НА ПРОСТАЦИТЕ ПАК ЩЕ КАЖА – НЯМА ДА ИМА. БЕШЕ ВА ЕБАЛ НЯКОЙ ДА ВИ ДАВА ПОВЕЧЕ КАТО РАБОТИТЕ И ЗА ПО- МАЛКО. ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА. НЕ ОНОВА ДЕТО ГО ГЛЕДАХТЕ ПО ХОЛИВУДСКИТЕ ФИЛМИ С БАСЕЙНИ И ПРИСЛУГА.,

  4. Джендъряста Т. не е споменал ПЕС-аджиите, защото с тях са в комбина срещу Европа и европейците отдавна.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.