Тома Биков: Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Нинова, ще сезираме прокуратурата

Снимка: Денислав Стойчев

Това е заплаха към националната сигурност, посочи депутатът

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на извънреден брифинг във връзка с публикувано видео на профила във фейсбук на Тодор Атанасов - един от най-активните организатори, по думите на Антон Тодоров, които възпрепятстват достъпа на службите, на организираните институции по отношение на огнището на чума по животните.

„Очакваме отговор веднага от г-жа Нинова. Тя трябва да отговори на следните въпроси - познава ли този човек (Тодор Атанасов) и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа. Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат?“, коментира Биков.

Той обясни, че във видеото се казва, че Корнелия Нинова е казала на техните хора, като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват. „Това означава да стоят при полицаите и да не си тръгват. Ако могат да стигнат до селото, да стигнат, а ако не да стоят там, където са. Питаме г-жа Нинова, има ли финансова обосновка тази акция? Призоваваме я да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това ще преценим дали да се обърнем към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия. Защото това прилича на заплаха към националната сигурност на България“, каза още Биков.

facebook_atanasovМалко по-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение, от което стана ясно, че видеото е изтрито от фейсбук. „Видеото, заради което днес ПП ГЕРБ даде пресконференция и което ни кара да си зададем въпроса дали председателят на БСП Корнелия Нинова дава указания за провокации в с. Шарково, беше изтрито от „Фейсбук“ минути след края на пресконференцията. Дали това е случайно съвпадение или показва гузна съвест оставяме на вас да прецените, посочват от ГЕРБ.

Към съобщението от пресцентъра на партията има прикачени и скрийншот, доказващ, че въпросното видео е публикувано от „Фейсбук“ профила на Тодор Атанасов, както и съдържанието на самия клип.

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България