Томислав Дончев: Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата трябва да действа

Снимка: Нова тв

Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка, ще реши Бойко Борисов, каза вицепремиерът

Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ. Проблемът е, че правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

"Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов", каза Дончев. "Няма да коментирам министър Петър Аврамова. Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир", заяви вицепремиерът.

Повод за неговия коментар бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс, а министрите нямат имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

"Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има", каза вицепремиерът.

Томислав Дончев не е имал информация, че Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. "Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните", отбеляза Томислав Дончев.

Коментари

Задължително поле