Трети мач без гол за ЦСКА

Борисов се срещна с външния министър на Саудитска Арабия (ВИДЕО) Има възможност България да бъде регионален център за газоразпределение на Балканите, заяви премиерът

Музеят събра 8000 лева за реставрация на икони

Светофарна сигнализация в Стара Загора избягва конфликти между пешеходци и шофьори

Професионални риболовци искат строги наказания за фирми, нанасящи щети на екосистемите Настояват риболовният билет да поскъпне с 5 лева

Васил Божков: Държавният апарат работи срещу собствените си закони, в опит да унищожи частен бизнес и ПФК „Левски“

Председателят на Асоциацията на заведенията: Протестът ни беше политически яхнат

Ашли с гурбетчийска песен Режисьор на видеоклипа е Ненчо Касъмов, сниман е в Сандански и Мелник

Германия спира производството на електроенергия от въглища до 2038 г.

МЗХГ стартира информационна кампания за директните плащания през 2020 г.

Томислав Дончев: България може да служи като пример за усвояването на евросредства по кохезионната политика

Пастир попалил имущество за над 50 000 лева, за да отмъсти на работодателя си

България се представя като ловна дестинация на изложение в Дортмунд

Д-р Полина Карастоянова: Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо

Председателят на комисията по хазарта е задържан за 24 часа 18 човека са били отведени на разпит

Томислав Дончев: Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата трябва да действа Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка, ще реши Бойко Борисов, каза вицепремиерът

Снимка: Нова тв

Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ. Проблемът е, че правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

„Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов“, каза Дончев. „Няма да коментирам министър Петър Аврамова. Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, заяви вицепремиерът.

Повод за неговия коментар бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс, а министрите нямат имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

„Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има“, каза вицепремиерът.

Томислав Дончев не е имал информация, че Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. „Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните“, отбеляза Томислав Дончев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.