Томислав Дончев за аферата "Ало, Банов съм": В аванс да се произнася присъда е прекалено

Снимка: Денислав Стойчев

„Когато има сигнал за нещо нередно, се възлага на всички контролни органи да извършат проверка. Приемали сме всякакви сигнали – дори малоумно звучащи. Опозицията казва: „Тези са хайдути”. Ние казваме: Това не е вярно”. Не решаваме ние кой е виновен. Има си органи, които решават”. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред "Нова тв" обвиненията на депутатката Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов.

„Предизборната надпревара започна. Но не започна по правилния начин. Право на опозицията е да критикува, да процедира сигнали. Но в аванс да се произнася присъда е малко прекалено”, заяви още Дончев.

„Досега не съм видял кампания да е спечелена с подобни инструменти, с негативен пиар. Технологията е ясна, утвърдена. Не бих казал, че е висока технология”, заяви още Дончев.

Вицепремиерът призна, че има проблем с интеграцията на ромското малцинство.

„Технологиите за това са правилни, навсякъде по света са ползвани. Но интеграцията в ушите на голяма част от българите звучи като нещо привнесено отвън- трябва да правим интеграция, защото някой в Европа ни е казал. Интеграцията в този ѝ вид, не се ползва с подкрепата на голямата част от българските граждани. Коя политика може да се провежда на инат? ”, заяви Дончев. „Трябва да има истински обществен дебат по темата”, коментира още вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България