Институтът по микробиология на БАН разработва ваксина срещу коронавируса

Започва масовото тестване за Covid-19 в Банско

Премиерът и Светия синод обсъждат мерките за предстоящите празници

Тръмп: Борис Джонсън изглежда е по-добре

Ето какво ще е времето днес

Легендарният Божидар Искренов ексклузивно пред „Труд“ от Вашингтон: Най-големият бич за хората са страхът и паниката

Близнаците ще се разочароват от колега, Стрелците с небивал успех на работното място – Дневният хороскоп на Алена

На 9 април 2020 да почерпят

Делфини плуват в Перловската река

Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Томислав Дончев: Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството

Правителството изпълнява конституционния си ангажимент да разпределя общите пари със санкцията на парламента – така вицепремиерът Томислав Дончев аргументира гласуваните в края на годината допълнителни разходи за отбрана, за инфраструктура, за решаване на проблеми в малките общини у нас.

По Дарик радио вицепремиерът отговори на изказването на президента Румен Радев, че думата на 2018-та година е автокрация и примери за нея са харченето на бюджетния излишък по преценка на премиера и лобисткият избор на изтребителите F-16.

„Президентът отдавна се е позиционирал като противник на правителството, което няма да коментирам дали е редно или не, нито ще му давам в ефир съвети как да прави политически послания. Няма как в България да има автокрация, най-малкото по причина, че има действащ парламент, в който текат люти политически спорове, понякога решения се вземат трудно. Управлението в България и състоянието на демокрация по никакъв начин не отговаря на укора за автокрация. Що за „автократичен режим“ е това правителство, с този министър-председател, което няколко пъти подава оставка“, попита той?!

„Българското правителство не работи под натиск“, подчерта Дончев, в отговор на тезата, че изборът на F-16 е взет под натиск, както посочи в интервю за Дарик президентът Радев.

„Ние не можем да укорим никоя от страните в тази процедура, че всеки си хвали стоката. Това е напълно нормално. Всяка от страните използваше различни технологии да убеди не само тези, които вземат решение, включително и българската общественост, кой изтребител е по-добър от другия. Но в крайна сметка решението се взема от въпросната комисия в Министерството на отбраната, в която присъстват професионални представители на армията – хора, които ще ползват тази нова придобивка“.

Според Дончев думата на 2018 година е трансформация: „Един нов век никога не започва на календарната дата – истинският профил на 21 век се очертава едва сега и се боя, че масово световните лидери тепърва ще се сблъскат с новите реалности“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. В опитите си да бъде морозов се проявява кат неадекватен шизофрен.

    1. Пий си тройния и антифриза и си карай руската бракма. Не се занимавай с нас. България няма да е руска провинция.

  2. А ГЕРБ отдавна се е позиционирал срещу интересите на българския народ. Не случайно откакто те ръководят страната, тя стана най-бедната в Европа и една от най бедните в света. Трябва напълна да се изритат от политиката всички нейни представители.

  3. А ГЕРБ винаги се е позиционирал срущу българския народ, който достигна най-долното стъпало на човешката мизерия

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.