Тони Блеър призова британците „да въстанат“ срещу Брекзит

Тони Блеър

Бившият британски премиер Тони Блеър оповести "мисия за убеждаване на британците да въстанат и да променят мнението си за Брекзит“, предаде БНР.

Блеър, който бе британски премиер от 1997 до 2007 година, изтъкна, че хората са гласували в референдума „без да знаят истинските условия за Брекзит“. Той произнесе реч на среща на проевропейската кампанийна група „Отворена Великобритания“.

Предизвикателството пред нас е да разкриваме неумолимо истинската цена на Брекзит, да покажем как това решение е било базирано на недостатъчно познание и да съберем подкрепа за намиране на начин да се спре сегашното бързане към ръба на пропастта, посочи Тони Блеър.

Бившият министър от Консервативната партия, Йън Дънкан Смит, незабавно реагира с изявление, че коментарите на Блеър са арогантни и напълно недемократични.

От Даунинг стрийт потвърдиха, че са абсолютно решени да доведат Брекзит до успешен край. Премиерът Тереза Мей иска да задейства член 50 от Лисабонския договор за официалното стартиране на преговорите за Брекзит до края на март. Мярката вече бе подкрепена в долната камара на парламента – Камарата на общините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа