Топлофикация София приключи предсрочно профилактиката в Гео Милев, Яворов, Изток и Дианабад

„Топлофикация София” ЕАД уведомява своите клиенти от четири квартала - „Гео Милев“, “Яворов“, “Изток” и “Дианабад”, че приключи предсрочно годишната профилактика. С ускорената работа на екипите от дружеството и приложените технически решения, по-рано от обявените срокове е възстановено подаването на топла вода. Това съобщиха от дружеството.

През годините дружеството направи редица инвестиции и подобрения, създаде връзки между отделните топлоизточници и между кварталите. Затова при извършване на обследванията и ремонтите, вече има възможност отделни квартали да бъдат захранвани с гореща вода от друг топлоизточник. Профилактиката се осъществява, за да функционира системата нормално през натоварения зимен период, тъй като топлопреносната мрежа в столицата е построена в периода 50-80 години на миналия век.

Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на транспортните разходи при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София” е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 % през последните години. Този показател е сравним с показателите в страните на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони