Тоти в залата на славата, но „Рома“ падна

Най-очакваното нещо в историята на „Рома“ се случи – Франческо Тоти официално бе приет в залата на славата. Легендата има повече от 300 гола в близо 800 мача за „вълците“. „Стадио Олимпико“ изригна, когато видя Принца на Рим на терена преди мача с „Реал“. Салютите обаче не помогнаха - „кралете“ успяха да спечелят за втори път дербито в групата. Гарет Бейл и Лукас Васкес вкараха за 2:0 (3:0 в първия двубой). Но преди тях невиждан пропуск направи 21-годишният турчин Ченгис Ундер – сам на празна врата.

На трибуните гледа Антонио Конте, един от най-апетитните свободни треньори на пазара. Преди почивката с изключение на пропуска на Ундер просто нямаше какво да се види.

Бившият халф на „Левски“ Роман Прохазка бе един от героите на „Виктория“ (Пилзен), който спечели с 2:1 като гост на ЦСКА (Москва). Първо той изпусна дузпа, но след това изравни за 1:1. Последва и втори гол на чехите, които почти сигурно се класират за Лига Европа през пролетта. Това ще стане, ако „Реал“ победи ЦСКА на „Сантяго Бернабеу“.

Лион“ се оказа единственият тим, който не пада от „Манчестър Сити“. Два пъти французите повеждаха и два пъти англичаните изравняваха за крайното 2:2. „Лион“ победи „Сити“ на чужд терен на старта на Шампионската лига. След този мач през септември тимът на Пеп Гуардиола спечели 12 от 13-те си срещи във всички турнири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят