Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Трагедията в Хитрино: Репортер на “Труд” на мястото на взрива (снимки)

Снимки Цветелина Георгиева

Цистерна с вместимост 60 куб. метра, пълна с газ, се е взривила на гара Хитрино. Други цистерни са се обърнали при дерайлирането на товарния влак, каза шефът на районната пожарна служба Красимир Колев пред „Труд“.

Защо се е стигнало до този инцидент, още никой не знае.

На място има пожарни екипи не само от Шумен, но и от Разград и Търговище.

Районът около гарата е отцепен. Хората са евакуирани.

При инцидента има загинали и ранени. Към момента има данни за 4 жертви и над 20 пострадали, откарани в болницата в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Е как защо се взривила цистерната? Днес е почивен ден и бойко тъпото може да пътува и да си направи пиар. Само дето неговия пиар и пиарите му убиха няколко човека.

 2. 1. Mein VPN funktioniert überall, von alle Netze, meine Schwester, meine zwei Arbeitstellen, von Hotspots und Handy und s.w. nur von zu Hause nicht. Mir wurde leztes mal von Frau Müllers geschrieben, dass o2 VPN nicht filtert, das ist mir aber scheiss egal, ob o2 oder 6 Hops weiter vom Telecom gefiltert wurde, ich brauche einfach mein VPN.
  2. Beide Router von o2 haben gleiche Probleme: am nächsten Tag oder nach 8 oder 12 Stunden keine Nutzung man kann keine WLAN Geräte melden, der Router muss neu gestartet werden. Oder man kann sich zwar melden, aber kein Internet bis man der Router neu startet… Wie nennen Sie das den?

 3. Вярно е, че от неграмотност ползваш езика с който са си говорели дълго време с конете, а сега свали си конските капаци и виж като цяло хорската трагедия. Бог да прости жертвите, даже и да са друговерци, но в такива случаи не се злослови, че всеки може да стане невинна жертва в този живот. Истината е, че подобни трагедии се раждат, следствие на безотговорност, случайно ли се сменят по трасето Варна – София 4 машини. Колко пъти се чака в гарите да дойде машина, и да я закачат веднага във влак пълен с пътници. Или да си припомним приказката за общото магаре на двамата братя, единият си мислил, че е напоено, другия си мислел, че е нахранено. Бойкоооо, Бойко много хърсъзи ще оставиш след себе си, каквито ти са магистралите – такива ти и новите структури на жп компаниите. Удобни са за крадене но не и за пътуване!!

 4. Който каквото иска да си говори и пише, но отговорността за трагедията пада изключително върху превозвача, защото случилото се не е земетресение, цунами, ураган и пр., т.е., това не е природно бедствие и няма случаен характер. Превозвачът е длъжен да достави по най-безопасен начин товара от т.А до т.Б, отчитайки, :
  1/ Че, това е изключително опасен товар
  2/ Техническото състояние на цистерните, превозващи опасния товар
  3/ Техническото състояние на ж.п. състава, с който се извършва транспортирането
  4/ Състоянието на ж.п. инфраструктурата по маршрута на транспортирането на опасния товар
  5/ Квалификацията и отговорността на обслужващия композицията персонал
  6/ Други фактори, имащи отношение към безопасността на транспортирането на товара

  Безспорно за трагедията има виновници. Остава компетентните органи да си свършат работата и да ги предадат на съда. Но въобще не съм сигурен, че дори да осъдят някой, той ще бъде истинския виновник за случилото се …

 5. Иво Прокопиев щял да развърже кесията си и да даде по 1 000 лв/човек, ако се запише в неговата партия. Депутатите – по 500 лв/човек и участие в кръводаряването. А „бедната“ държава – по 325 лв/човек. Президента Плевнелиев, в знак на тъга, ще връчи третия мандат във вторник. Тези хора сякаш са от друга планета и живеят в друго измерение. Освен ББ, който е в оставка, там отиде и генерала, който още не е встъпил в длъжност… А загиналите – Бог да прости греховете им. Живите – по-добре да не си спомнят случилото се

Отговорете