Тренировките на Синди Крауфорд са подходящи и в карантина

Едва ли има някоя жена през 90-те години, която да не е чувала за аеробните упражнения на Синди Крауфорд. Те не бяха сложни, а чаровната манекенка и супермодел, с идеална фигура, ги изпълняваше с такава лекота, че след това бе много лесно да ги повториш и у дома. Сега в условия на пандемия и социална изолация, тези тренировки са особено актуални. Още повече, че са за цялото тяло и могат да бъдат съчетани с приятна музика.

Всъщност аеробиката нашумява преди 30-40 години, като основен двигател става американската актриса Джейн Фонда. А когато тя си чупи крака на снимачната площадка на един от филмите и не може да отиде на занимания по балет, се преориентира към аеробиката. По онова време фитнес залите в САЩ са изцяло заети от културистите, а в края на 1970-а Фонда започва своята фитнес революция. В цялата страна открива клубове, в които се тренира по методиката, носеща нейното име. А през 1981-а американката издава и своя книга „Тренировките с Джейн Фонда”, година по-късно заниманията излизат и на видео.

] Синди продължава и днес да прави упражненията си, които бяха хит през 90-те години.
Синди продължава и днес да прави упражненията си, които бяха хит през 90-те години.

Вече навършила 45 години актрисата започва с още по-голяма сила да популяризира тренировките за жени, което поражда и модата на гетите, гамашите и лъскавите бодита. А момичетата показваха упражненията под звуците на ритмична музика, за които е необходимо минимално оборудване – килимче, стол и чифт гири. Самите упражнения пък се отличават с универсалност, но в никакъв случай не са скучни – натоварват всички мускули на тялото, развиват гъвкавостта, укрепват сърдечно-съдовата система и горят мазнини.

През 1990 г. Фонда подхваща и супермоделите, които тогава се смятат идоли за красота - Клаудия Шифер, Линда Евенджелиста, Синди

] Бившата моделка признава, че и сега полага големи усилия за външния си вид. Залага не само на упражненията, но и на балансираното хранене.
Бившата моделка признава, че и сега полага големи усилия за външния си вид. Залага не само на упражненията, но и на балансираното хранене.

Крауфорд... Имената им бяха популярни по целия свят и много от тях пускат свои видеоупражнения. Но тези на Крауфорд придобиха особена популярност. Всъщност те са разработени от нейния личен треньор Раду Теодореску. Като модел красавицата е била склонна към напълняване, но не е обичала диетите, бягането или някакъв друг вид занимания за поддържане на формата.

И благодарение на упражненията на румънския специалист Синди с лекота поддържа нужните пропорции за ръст 176 см и тегло 56 кг. През 1992-а тя издава първата си видеокасета с упражнения, която е хит в продължение на 10 години.

Всъщност причините „Тайната за идеалната фигура на Синди Крауфорд” да стане така популярна са няколко. Първо, самата красавица има

] И на 54 години Синди Крауфорд изглежда впечатляващо.
И на 54 години Синди Крауфорд изглежда впечатляващо.

съвършена фигура и е изключително женствена, което дава допълнителна мотивация да изпълняваш упражненията. Второ, самите упражнения са доста лесни, изпълняват се в умерено темпо, което позволява на абсолютно начинаещ да се справи от раз. Освен това голяма част от тях се правят само със собственото тегло, което позволява да се прилагат на всяко едно място – у дома, на вилата, сред природата, или както Синди го прави, на брега на океана.

Голям плюс на тренировките е балансът между кардио и силови

] Преди 40 години Джейн Фонда направи фитнес революция. И въпреки че е на 82 години американската актриса поддържа тяло на манекен, а през миналата година пусна и своя линия облекло за фитнес.
Преди 40 години Джейн Фонда направи фитнес революция. И въпреки че е на 82 години американската актриса поддържа тяло на манекен, а през миналата година пусна и своя линия облекло за фитнес.

тренировки, увеличава се издръжливостта, развиват се голяма група мускули, а тялото постепенно става стегнато и стройно. А най-важното, както признава и самата Синди, е че заниманията носят голямо удоволствие.

Затова и сега в условията на карантина те биха били особено подходящи. Необходими са някакви си десетина минути, колкото е един комплекс от упражнения. При желание може да се увеличи и темпото, както и да се прибавят още няколко порции натоварвания.

А за ефективността от тренировките се вижда и от самата Синди Крауфорд, която не спира да прави някои от тях и изглежда превъзходно на 54 години.

„Правя упражнения, храня се здравословно, полагам огромни грижи за кожата си - разкрива тя. - Истината е, че лицето, което имаш на 25, е лицето, което ти е дал Господ . Но лицето, което имаш след 50, е това, което си заслужил!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена