Трима американски военни и служител на частна компания са загинали при експлозия в Афганистан

Снимка: Архив

Трима американски военни и служител на частна компания, работещ за армията на САЩ, загинаха вчера в Афганистан при експлозия на самоделно взривно устройство. Това съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовават на изявление на мисията на НАТО в Афганистан.

При нападението, извършено близо до авиобазата Баграм, най-голямата американска военна база в Афганистан, били ранени също трима войници.

Отговорност за атентата поеха талибаните. Те заявиха, че техен боец взривил кола бомба близо до базата, предаде Асошиейтед прес.

С жертвите от последното нападение броят на загиналите американски войници в Афганистан от началото на годината достигна седем. Миналата година в страната бяха убити 13 военни.

В Афганистан са разположени 14 хиляди американски военнослужещи, подкрепящи местните въоръжени сили на два фронта - срещу талибаните, които вече контролират над половината от страната и срещу клон на "Ислямска държава", опитваща се да разшири присъствието си в Афганистан след разгрома на самопровъзгласения "халифат" в Ирак и Сирия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия