Трима ученици от Спортното училище в Търново пребити с бухалки заради момичета

Наказателната акция е извършена от младежи посред бял ден

Три момчета от Спортната училище във Велико Търново са били зверски пребити с бухалки във вторник по обяд. Екшънът се разиграл в района на пазара в квартал "Бузлуджа" на метри от школото. Ненадейно срещу тримата ученика се появили група бабаите, които без никакви обяснения захванали да ги удрят с дървените сопи.

Саморазправата се разиграла пред очите на десетки свидетели, които незабавно подали сигнал на телефон 112. Когато пристигнали линейка и полицаи, извършителите били избягали, а двамата деветокласници и приятелят им седмокласник били целите в кръв, със синини, оттоци и избити зъби.

Трите момчета незабавно били откарани в Спешна помощ. Единият от учениците е пострадал по-тежко, а другите двама са освободени за домашно лечение.

Според жители на квартала от известно време в района вилнее младежка банда, която системно бие деца от Спортното училище. Само преди броени дни треньори от школото са алармирали, че техни възпитаници са били нападнати по време на тренировка на училищното игрище край село Леденик.

"Благодарение на съдействие от граждани, извършителите са разкрити и задържани. Причината за побоя е любовна история", обясни директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Той информира, че същия ден бдителни търновци са алармирали, че ремонтираната сграда на Спортното училище е надраскана от вандали със спрей. Авторите на графитите са разкрити.

Коментари

Задължително поле