Три детски и спортна площадка откри кметът на Търговище

детска площадка

Три детски и спортна площадки изгради Община Търговище в кв. Въбел. Придобивките бяха открити от кмета д-р Дарин Димитров, който лично следеше преди това за качественото и своевременно изпълнение на обектите.

Кътовете за игра  са в детската градина и до читалищната сграда, където достъп ще имат всички малчугани от квартала. Там площадката е обособена на две зони, които разполагат с различни съоръжения, според възрастовите групи на децата. В близост е и комбинираният фитнес уред, който може да се използва от няколко спортуващи едновременно.

Обектите бяха изпълнени след искане на жителите на квартала да се направят нови зони за игра за малките жители на района. Техен съкварталец пък се погрижи цялата нова зона да бъде поставена под видеонаблюдение, за да бъдат опазени съораженията от вандали. Освен камера, която ще работи и в тъмната част на деня, там има мощни прожектори, които осветяват терените.

Общо 17 детски площадки, включително и по селата, изгражда тази година Община Търговище. Изпълнител е предприятие "Флора". Инвестицията от местния бюджет е за 250 000 лв.

Миналата година бяха направени други 19 площадки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България